donderdag 26 januari 2012

"Jij bent onze stem."

“Jij bent onze stem,” zegt de leeuw tegen Piek in het laatste hoofdstuk van het boek In de Stilte hoor je alles. De wereld is uit evenwicht. Dat komt omdat er geen respect is, volgens de leeuw.
De dieren willen gehoord worden, zij kunnen de situatie niet veranderen. De mensen wel.
“De natuur is er voor de mens. Als de natuur in de war is, kan de mens niet meer leven,” zeggen de bijen. “Er moet zorg besteed worden aan ons! Het mag niet opgegeven worden!”

Diverse diersoorten verkeren in noodsituaties. Ze moeten zien te overleven in erbarmelijke omstandigheden of worden met uitsterven bedreigd. Wat kunnen we doen als mensen?
Allereerst ons respect weer tonen voor de natuur. We hebben elkaar nodig. Wat is de mens zonder planten, zuurstof, dieren en schoon water? Wij zijn als mens niet meer, niet beter en niet ‘de baas’, maar wij zijn wel verantwoordelijk. We zijn verantwoordelijk voor de ontstane situatie en we zijn verantwoordelijk voor de verandering. Doe het niet met strijd, het gaat niet om actie voeren. Ook dat laten de dieren duidelijk weten. Actie verhardt, het verscherpt de tegenstellingen, strijd lost niks op. Maar we kunnen wel onze verantwoordelijkheid nemen. Iedereen kan bijdragen aan een mooiere en betere wereld.
Dat kan zowel praktisch als energetisch. Het maakt uit dat je zorg draagt voor bloeiende planten in je tuin, zodat de bijen straks weer genoeg voedsel kunnen vinden. Het maakt uit dat je bewust je voedsel uitkiest en dankbaar bent voor wat de aarde te bieden heeft. Het maakt ook uit dat je de dieren een warm hart toedraagt, licht stuurt, healing stuurt of mediteert of bidt voor ze. Ook de positieve kracht van je gedachten, je intenties, is energie die iets kan bijdragen.

Op deze site zullen we de dieren, die het nu heel hard nodig hebben, aan het woord laten komen. En we hopen van harte dat jullie op je eigen manier willen bijdragen aan hun situatie door hen licht, liefde, respect en dankbaarheid te sturen.
Kijk regelmatig naar op deze pagina voor meer nieuws en actualiteiten! Namens de dieren: Hartelijk dank alvast!

Petra

Het boek "In de Stilte hoor je alles" kan worden besteld door een mail met naam en adres te sturen naar: happy.view@xs4all.nl en het bedrag (€25,- + €3,- p&p) over te maken naar giro 8029936 tnv Happy View te Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten