zondag 29 januari 2012

Power to the pinguïns

Neem een pinguïn in gedachten en stuur hem/haar Liefde en kracht. Zie de kleintjes voor je en koester ze in gedachten... Denk aan de pinguïns, neem ze mee in je gebed of je meditatie. Ze hebben het nodig.

Ook al leven de pinguïns niet in gebieden waar wij mensen ook wonen, toch hebben ze te lijden onder de verslechterde condities op aarde. Door de opwarming van de aarde verdwijnen ijsvlaktes, waarop zij leven. Voedselschaarste drijft hen ver van hun bestaande territorium, waarbij de jongen vaak niet op tijd voorzien kunnen worden van eten.

De pinguïns meldden zich afgelopen week spontaan tijdens een bijeenkomst rond het boek ‘In de Stilte hoor je alles’ in Utrecht. Het was een noodkreet, een waarschuwing, en tegelijkertijd leek het alsof ze de moed al hadden opgegeven.

Piek: “Ik begrijp van de pinguïns dat ze aardig onderaan de voedselketen staan. Hun verminderde aantal heeft dus grote gevolgen voor de grotere zeedieren. Honger zal hen naar nieuwe gebieden doen trekken. Gebieden die te klein voor hen zijn. ”

Ik (Petra) vraag Piek om de pinguins nog eens te benaderen met de vraag: ‘Wat kunnen wij doen?’ Piek laat weten dat ze geen duidelijke quotes van de pinguïns zelf doorkrijgt, maar wel heel duidelijk een boodschap (in het engels dus):

“Wake up!” en “Save the world!”

Piek: “Het gros van de mensen ziet kennelijk niet de ernst achter de situatie van de pinguïns. Wat ik hoor is: Wees voorbereid. Het lijkt erop dat er (best veel) mensen zijn die een soort 'visionaire blik' hebben of even hebben mogen kijken, ervaren dat er een andere wereld is en dat die zich steeds meer gaat manifesteren en dat we daaraan zelf kunnen bijdragen.”

Niks is zonder gevolgen. De wereld is een geheel en een zeer ingenieus geheel. Het evenwicht daarin is zoek en dat is een gevolg van de menselijke manier van leven en nemen, het niet-respecteren van de natuur. Wij mensen worden nu opgeroepen een grote omslag te maken. Bewust leven, met respect omgaan met de natuur, ons voedsel, de aarde en de dieren. We lijken niet altijd direct zelf iets te kunnen doen, de pinguïns leven ver weg. Maar wat wij wel kunnen doen is onze bijdrage leveren door zelf bewust te eten, zuinig met energie om te gaan, respect te tonen voor elk levend wezen en ons bewust te worden van de eenheid en het evenwicht dat hersteld moet worden. En onze positieve bijdrage leveren door in gedachten, gebed en meditatie de pinguïns en andere bedreigde diersoorten een warm hart toe te dragen!

We hebben als mensen de wereld zo gecreëerd zoals ie nu is. Er komt een ommezwaai. ‘Voorbereid zijn’ betekent dat we nu keuzes moeten maken. In wat voor een wereld willen we leven? Daarbij wordt ons dus duidelijk gemaakt dat we er zelf bij zijn. Dat wij de medescheppers zijn van de nieuwe wereld. Hoe dat er precies uit gaat zien, de totstandkoming van deze nieuwe wereld, is nog een raadsel. Maar het is duidelijk dat we met onze levenshouding, onze gedachtenkracht kunnen manifesteren. Een nieuwe wereld scheppen, vanuit het hart. The only way.....

Dankjewel.

Petra

1 opmerking:

  1. Vanavond de pinguïns in het licht gezet.
    Ik kreeg dubbele gevoelens door. Enerzijds onrust: ze zitten met teveel op elkaar. Anderzijds berusting: zo is de situatie dus en daar leggen ze zich bij neer. Zij kunnen daar niets aan veranderen.
    Ik hoorde: "We schieten er niks mee op dat mensen ons "wetenschappelijk bestuderen", er moet iets gebeuren, de consumptiemaatschappij maakt de aarde kapot."

    BeantwoordenVerwijderen